Na radnom mjestu se često osjećaš kao da želiš pobjeći i negdje se sakriti da te svi ostave na miru? Sama pomisao na sastanke i susrete s nadređenima ti stvara mučninu i sanjaš da otvoriš bar na plaži negdje daleko od svega? Ako je tako možda je vrijeme za novi posao ili čak potpuno novu karijeru!

No tada se radi o stvarno ozbiljnoj i velikoj odluci, a ne želite ishitreno donijeti pogrešnu. Kako možete znati da li je stvarno došlo vrijeme za promjenu? Ovo su 2 znaka koja vam govore da je vrijeme da napustite ne samo posao, već i cijelu karijeru.

 

Frustrirani ste na poslu ali pomisao na novo „isto“ radno mjesto vas ispunjava umorom, strahom, dosadom ili sve zajedno?

 

Ponekad promjena posla može donijeti osjećaj kao da je to dašak svježeg vjetra, nova bolja radna okolina, prilika za napredovanje ili drugačiji način organizacije unutar tima. A ponekad vas i sama pomisao da opet radite isti posao, čak i da ste okruženi idealnim uvjetima, umara i stvara osjećaj nelagode. Uzmite trenutak i analizirajte što vas najviše umara, radni okoliš, putovanje na posao, radni kolege, mala plaća … ili je to sam rad koji više ne želite i hoćete nešto novo? Znate da je došlo vrijeme za promjenu ako ne možete skupiti energiju za novi projekt, ako vam prilike za nove aktivnosti ne govore da su to prilike za napredak nego samo čujete sami sebe kako vičete ne!… ne! … ne!

Ako pogledate sve i shvatite da problem nije vaš posao, vaš šef, ili vaša tvrtka, već samo „isti“ posao – onda je vrijeme da razmislite o potpuno novoj karijeri.

 

Vi više nemate plan za sebe

 

Sada, kada razmišljate o tome gdje želite biti za pet godina, vaš jedini odgovor je: „ne raditi ništa slično ovome“ Ponekad je teško doći do određenog radnog mjesta, ili zahtijeva ulaganja u sebe što traje određeno vrijeme. Raditi u zdravstvu iziskuje određene napore i odricanja ali to je dio procesa stvaranja karijere u kutama, ugodnoj i čistoj radnoj okolini, iznimno cijenjenih zanimanja i dobrih plaća. Isto vrijedi i za druge pozicije u traženim i modernim industrijama. Ali ako se i dalje za 5 godina vidiš u toj struci došlo je vrijeme da se pokreneš. Razmislite o budućnosti na trenutak. Čini li se svjetlija u odnosu na proteklih 5 godina? Jeste li uzbuđeni zbog novih iskustava i prilika ili prevladava strah i nesigurnost u sebe?

U redu je promijeniti polja! U današnjem svijetu više karijera (ne samo više poslova) postaje sve češće. Stalno se stvaraju nove tehnologije, jer stare polako nestaju.

Analizirajte znakove, i ako osjećate da je vrijeme za promjene ne bojte se napraviti prvi korak u bolju budućnost! Zapamtite: vi zaslužujete da nađete posao koji volite i koji vas ispunjava!

 

Mi vam preporučujemo 5 izuzetnih zanimanja:

Farmaceutski tehničar

Fizioterapeutski tehničar

Zdravstveno-laboratorijski tehničar

Dentalni tehničar

Dentalni asistent