1454410764_eu-flag-erasmus--vect-pos
1434006659_ampeu-logo-hr

Andragog je od 1. do 4. prosinca sudjelovao na kontaktnom seminaru za organizacije u području obrazovanja odraslih „Digital competences for staff in adult education” kao jedan od tri predstavnika Hrvatske. Program se održao u u Kölnu, u organizaciji Njemačke nacionalne agencije.

Prvi dan sastojao se od upoznavanja sudionika i njihovih organizacija te uvoda o Erasmus+ programu. Navečer su sudionici nastavili druženje uz Europski buffet – predstavljanje autohtonih proizvoda iz svoje zemlje. Drugi dan je krenuo prezentacijom Karin Kulmer o utjecaju digitalizacije na svakodnevicu obrazovnih organizacija, a nastavio se intenzivnim radom u grupama na projektnim prijedlozima za KA1 i KA2. Posljednji dan je predviđen kao finaliziranje projektnih prijedloga te predstavljanje svojih ideja okupljenima.

Neke od tema rasprava među sudionicima bile su motivacija profesora za ojačavanje digitalnih vještina, implementacija digitalnih alata u nastavne programe…

Kroz sve dane na raspolaganju su bili predstavnici njemačke nacionalne agencije koji su pomagali sudionicima svojim savjetima o uspješnim projektima. Upoznali smo kolege iz cijele Europe i sklopili prijateljstva, ali i partnerstva za brojne buduće #erasmus+ projekte.

IMG_20191202_110532
IMG_20191202_133805
dav
Team2