Blog Archives - Andragog

Blog

21
Aug

MJEŠOVITA (hibridna) NASTAVA

Kako potrebe za dostupnim internetom proizlaze iz današnjeg modernog doba i globalizacije te je njegova uloga sve rasprostranjenija i u obrazovanju, svojim smo polaznicima omogućili stjecanje znanja i vještina kroz mješoviti, odnosno hibridni oblik provođenja nastave (mixed mode ili blended learning).

OPŠIRNIJE
06
May

Što je to parodontološki status i koji su instrumenti koje koristi parodontolog?

Već smo imali prilike govoriti o parodontologiji, ali nije na odmet podsjetiti se osnova. Parodontologija je specijalistička grana dentalne medicine koja se bavi sprečavanjem, dijagnostikom i terapijom bolesti potpornih struktura zuba ili implantata.

OPŠIRNIJE
16
Apr

Kakva je to „plava lampa“ koju asistent koristi prilikom izrade ispuna?

Gotovo svaki pacijent se barem jednom zapitao: „Zašto dentalni asistent, prilikom izrade ispuna, u ruci ima neku čudnu spravu, najčešće nalik pištolju?“.

OPŠIRNIJE
27
Mar

Koja je razlika između dentalnog asistenta i dentalnog tehničara?

Često pitanje koje si pacijent postavlja je: „Postoji li razlika između zanimanja dentalnog asistenta i dentalnog tehničara?“.

OPŠIRNIJE
14
Mar

Koje instrumente dentalni asistent dodaje pri kirurškim zahvatima?

Pacijenti se često pitaju kakvi se to čudnovati instrumenti kriju u ladicama ordinacije, pod budnim okom dentalnog asistenta.

OPŠIRNIJE
07
Mar

Obrazovanje farmaceutskih tehničara u digitalno doba

Neke stvari su pouzdane i postojane: dva i dva su još uvijek četiri, to znaju i ptice na grani, premda se štošta promijenilo otkako smo zagazili u vode digitalnog društva.

OPŠIRNIJE
27
Feb

OTVARANJE TVRTKE NAKON ŠKOLOVANJA U ZDRAVSTVU

Ući u privatne vode u Hrvatskoj ili ne? – Pitanje koje odjekuje u mislima mnogih zdravstvenih djelatnika koji traže svoje mjesto pod suncem.

OPŠIRNIJE
19
Feb

DENTALNI TURIZAM U HRVATSKOJ

Zub vremena sve nas pomalo gricka, no što učiniti kad postane upitan naš zdrav, lijep osmijeh? Jedna od “pogođenih priča” naše najunosnije ekonomske grane – turizma – svakako je hrvatski dentalni turizam, koji je zahvaljujući pametnom i pravovremenom ulaganju i vizionarskom pristupu dobio epitet “tvornica osmijeha”.

OPŠIRNIJE