fizioterapeutski tehnicar

Uvijek si imao želju biti koristan, pomoći svojoj okolini, a pri tome i dobro zaraditi?!

Koje zanimanje je bolje upisati? Odlučiti se za zanimanje medicinska sestra/tehničar ili fizioterapeutski tehničar? Kakve su plaće? S kojim zanimanjem ćeš lakše pronaći posao??!

Sve izraženiji deficit medicinskog osoblja ostavlja mogućnost izbora jer  i s jednim i drugim zanimanjem ćete, vrlo vjerojatno, ako ste i malo snalažljivi i imate pristup pravim informacijama, jednostavno pronaći posao. Uz to, najčešće je dobro i plaćen, posebice ako se odlučite na sjecanje iskustava i izvan Republike Hrvatske.

Rješenje postoji i za sve vas koji ste ranije stekli neko drugo zanimanje, ali vam to nije omogućilo dobre uvjete na poslu ili jednostavno ne možete pronaći posao ili vas posao koji radite ne usrećuje.

Posao fizioterapeutskog tehničara među traženijim je zanimanjima današnjice zbog povećanog broja starije populacije ali i kroničnih bolesti koje, na žalost, zahvaćaju i mlađu populaciju.

Posao je to koji pruža ugodna druženja sa brojnim ljudima različitih generacija kao i ugodno radno okruženje te mogućnost dobre zarade. Da bi radili posao fizioterapeutskog tehničara morate biti dobrog zdravlja, strpljivi i prije svega dobro motivirani da pomažete ljudima.

Po završetku obrazovanja i stjecanjem zvanja fizioterapeutskog tehničara otvorene su brojne opcije za rad, od bolnica, domova zdravlja, domova umirovljenika, centara za rehabilitaciju pa sve do rehabilitacija centara i rehabilitacije kod kuće, hotela sa zdravstvenim uslugama, toplicama, sportsko-rehabilitacijskih centara…

Osim o starijim i bolesnim, fizioterapeutski tehničar brine se i o sportskim ozljedama te ozljedama nastalim pri radu, u prometu i sl.

Isto tako, nakon završetka programa prekvalifikacije imate mogućnosti dalje se usavršavati u struci te upisati i željeni fakultet.

Perspektiva završetkom ovog zanimanja je velika, a stjecanje stručnih i praktičnih znanja omogućava ti dobro predstavljanje na tržištu rada. Osigurajte si svoju budućnost još danas!