Andragog

Varšavska 17
T: +385 (0) 1 551 5874
E: zagreb@andragog.hr

Andragog

Varšavska 17
T: +385 (0) 1 551 5874
E: zagreb@andragog.hr

U najavi

C1.1.2. R2- I3 Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća

Poziv iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost

C1.1.2. R2- I3 Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća

Ulaganje će se upotrijebiti za dodjelu bespovratnih sredstava i podršku za spremnost za investicije novoosnovanim poduzećima za projekte čija je zrelost izvan faze dokazivanja koncepta, ali koja još nisu spremna za tržište tj. TRL 5-8. To uključuje nadogradnju, osmišljavanje, provjeru izvedbe, validaciju tržišta, ispitivanje, razvoj pilot-linija, zaštitu intelektualnog vlasništva i vanjske usluge usmjerene na razvoj inovativne ideje (proizvod, postupak, usluga, itd.), kao i obuku o ublažavanju i procjeni rizika potreba financiranja.

Prihvatljivi prijavitelji za ovu investiciju su novoosnovana poduzeća s donekle definiranim timom i projekti s vjerodostojnim putem prema komercijalizaciji do 5 godina poslovanja u visokotehnološkim sektorima.

Projektne aktivnosti trebale bi se završiti u roku od 24 mjeseci.

Razdoblje provedbe: 1Q 2022. – 4Q 2026.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava za MSP-ove iznosi 1.000.000 kn

Pozivom “Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća” poticat će se investicije novoosnovanih mikro, malih i srednjih poduzeća (starost poduzeća do 5 godina) koja razvijaju inovacije bazirane na znanju ili visokim tehnologijama. Riječ je o projektima čiji se proizvodi i usluge nalaze u pred-komercijalnoj fazi i zahtijevaju dodatna financijska ulaganja za dovršetak tehnološke spremnosti. Ukupna alokacija Poziva iznosi 141 milijun kuna, a iznosi potpore koja se može dodijeliti kreće se između 200 tisuća kuna i 1 milijun kuna

Prihvatljivi troškovi uključuju kupnju opreme, materijala, zapošljavanje osoblja i ugovaranje vanjskih usluga za razvoj inovacije. Usporedno s financiranjem, korisnici će u svrhu izgradnje kapaciteta i spremnosti za investicije biti obvezni proći osposobljavanje za specifične vještine za start-up tvrtke.

Prijave na Poziv „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ zaprimaju se od 1. lipnja 2022.

Karta regionalnih potpora