Neke stvari su pouzdane i postojane: dva i dva su još uvijek četiri, to znaju i ptice na grani, premda se štošta promijenilo otkako smo zagazili u vode digitalnog društva. Ići u korak s vremenom danas znači prigrliti nove načine razmišljanja i prilagoditi svoj modus operandi trenutačnom okruženju.

Kvaliteta je važan čimbenik zdravstvene usluge. Nije naodmet ako je pritom brza i povoljna jer, budimo iskreni, živimo u potrošačkom društvu gdje međuodnos ponude i potražnje diktira ritam napretka cjelokupnog društva. Iako smo često krajnji korisnici zdravstvenih usluga, ritam društva nas pokreće da doprinesemo i na području ponude.

Kako iznosi izvješće Europske asocijacije farmaceutskih tehničara iz ožujka 2017., farmaceutski tehničar je zvanje za kojim od 2006. godine naovamo vlada povećana potražnja, i to veća nego u drugim zdravstvenim zvanjima. Spomenuto izvješće jasno pokazuje da je hrvatski model stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje farmaceutski tehničar sadržajniji i orijentiran praćenju trendova digitalizacije u usporedbi s programima kojima se stječe ista ili slična kvalifikacija u drugim zemljama članicama EU.

Naglasak koji je izvješćem stavljen na online učenje i virtualni trening odražava svijest o potrebi da se zdravstvena skrb podrži digitalnim tehnologijama, što je imperativ budućeg poslovanja. Sastavnice digitalno orijentiranog programa stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje farmaceutski tehničar prožete su učenjem koje se temelji na rješavanju problema, obradi informacija i stvaranju sadržaja, što su sve obilježja digitalno pismenih osoba.

Učilište Andragog suvremeno je opremljena ustanova koja kroz svoje djelovanje želi naglasiti važnost uvođenja kvalitetnih rješenja digitalnog tipa, unaprjeđujući tako kvalitetu sustava obrazovanja odraslih, naročito u području zdravstvene skrbi u Republici Hrvatskoj.