UVJETI UPISA
- prethodno završenu osnovnu školu
- najmanje 18 godina starosti
- odgovarajuće liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti
TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA
Trajanje programa: 190 sati
Program osposobljavanja u trajanju od 190 nastavnih sati realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio nastave u trajanju od 35 sati realizirat će se u učionici Učilišta, te 10 sati vježbe i praktični dio programa u trajanju od 145 sati izvodi se u ugostiteljskom objektu s kojom učilište ima ugovor o suradnji.
PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA JEDNOSTAVNE POSLOVE U ZANIMANJU KONOBAR
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
- Primijeniti pravila higijene, osobne zaštite i zaštite na radu
- Odabrati, koristiti i održavati ugostiteljsku robu i opremu
- Pravilno postavljati stolove za različite prigode
- Odabrati i pripremiti pića i napitke za posluživanje prema normativima
- Pravilno primjenjivati osnovne tehnike posluživanja različitih jela i pića
- Rukovati poslužnim priborom te pospremiti pribor, opremu i prostor nakon korištenja
- Komunicirati s gostima na primjeren način i primjenjivati pravila poslovnog bontona
- Izvršavati samostalno osnovne poslove ugostiteljskog posluživanja
- Provoditi mjere zaštite na radu i osnovnu prvu pomoć
ZAŠTO ZAVRŠITI BAŠ OVAJ PROGRAM?
- usklađenost s potrebama tržišta rada i mogućnostima zapošljavanja
- zapošljivosti u ugostiteljstvu i sezonskim poslovima
- potrebe poslodavaca za određenim profilom poslova/zanimanja
- formaliziranje postojećih vještina i znanja