UVJETI UPISA
-
navršenih 18 godina života
-
završenom osnovnom školom
-
liječničkim uvjerenjem o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje jednostavnih poslova u zanimanju mesar
-
sanitarnom iskaznicom.
TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA
Trajanje programa: 160 sati
Program osposobljavanja u trajanju od 160 sati realizirat će se redovitom i/ili konzultativno-instruktivnom nastavom, od čega je planirano 40 sati teorijske nastave koja će se realizirati u učionici ustanove uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela redovite nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu (hibridna nastava) i 120 sati praktične nastave koja će se provoditi u gospodarskom subjektu s kojim ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji i/ili u specijaliziranoj učionici ustanove, opremljenoj odgovarajućim nastavnim sredstvima.
VIŠE O PROGRAMU OSPOSOBLJAVANJA ZA JEDNOSTAVNE POSLOVE U ZANIMANJU MESAR
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
-
Razlikovati stoku po vrsti i građi te koristiti odgovarajuće postupke pripreme stoke za klanje
-
Odabrati i koristiti odgovarajuće postupke klaoničke obrade stoke-omamljivanje, klanje, šurenje ili skidanje dlaka, te rasijecanje trupala
-
Koristiti odgovarajuće postupke obrade i konzerviranja mesa
-
Klasificirati i razvrstati različite vrste mesa ovisno o daljnjoj namjeni
-
Preraditi meso u proizvode od usitnjenog, začinjenog svježeg mesa
-
Koristiti uređaje, opremu i alate na stručan i siguran način
-
Primijeniti postupke čišćenja i održavanja higijene radnog prostora
-
Primijeniti mjere zaštite na radu, zaštite od požara i osnove prvu pomoći
ZAŠTO ZAVRŠITI BAŠ OVAJ PROGRAM?
Program osposobljavanja omogućuje stjecanje kompetencija za obavljanje jednostavnih poslova u zanimanju mesara. Program osposobljavanja potiče edukaciju osoba na obrazovanje s ciljem stjecanja dodatnog znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova mesara. Stečena osposobljenost omogućava konkurentnost na tržištu rada i ostvarenje početnog zapošljavanja.