UVJETI UPISA
- prethodno završenu osnovnu školu
- najmanje 17 godina starosti
- odgovarajuće liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti
TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA
Trajanje programa: 140 sati
Program osposobljavanja u trajanju od 140 nastavnih sati. Realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio nastave u trajanju od 45 sati realizirat će se u prostorijama Učilišta, a praktični dio programa u trajanju od 95 sati izvodit će se u ugostiteljskom objektu s kojom učilište ima ugovor o suradnji.
PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA PEČENJARA/KU
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
- Primijeniti pravila higijene, osobne zaštite i zaštite na radu
- Razlikovati, odabrati i pripremiti namirnice biljnog i životinjskog podrijetla, začine i mirodije za pripremu jela
- Koristiti ugostiteljske uređaje, opremu, sredstva i pribor na pravilan i siguran način
- Ispeći različite vrste jela na roštilju, ražnju, pećnici, peki i krušnoj peći
- Provoditi ispravno čuvanje i skladištenje proizvoda
- Komunicirati s osobljem na primjeren način i primjenjivati pravila poslovnog bontona
ZAŠTO ZAVRŠITI BAŠ OVAJ PROGRAM?
- usklađenost s potrebama tržišta rada i mogućnostima
- zapošljivosti u ugostiteljstvu i sezonskim poslovima
- potrebe poslodavaca za određenim profilom poslova/zanimanja
- formaliziranje postojećih vještina i znanja