UVJETI UPISA
- završena srednja škola,
- navršenih 18 godina života
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova barmena – koktel majstora,
- sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu.
TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA
Trajanje programa: 180 sati
Program osposobljavanja realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom u trajanju od 180 sati, od čega je planirano 35 sati teorijske nastave, 35 sati vježbi i 110 sati praktične nastave. Teorijska nastava se izvodi u prostorima Učilišta u trajanju od 35 sati. Vježbe u ukupnom trajanju od 35 sati izvode se uz nadzor mentora u ugostiteljskom praktikumu Učilišta i/ili ugostiteljskim objektima s kojoma Učilište ima sklopljen ugovor o suradnji. Praktična nastava u trajanju od 110 sati izodi se pod nadzorom mentora u ugostiteljskim objektima s kojima Učilište ima sklopljen ugovor o suradnji.
VIŠE O PROGRAMU OSPOSOBLJAVANJA ZA POSLOVE BARMENA – KOKTEL MAJSTOR
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
- Razlikovati vrste barova i barske opreme
- Rukovati barskom opremom na stručan i siguran način
- Koristiti barski inventar prilikom pripreme barskih mješavina na pravilan način
- Održavati osobnu higijenu, higijenu prostorija, uređaja, posuđa i pribora u baru
- Sudjelovati u pripremanju, planiranju i organiziranju poslovanja u baru prema osnovnim pravilima struke
- Odabirati i koristiti namirnice i pića u baru za pripremu barskih mješavina
- Primijeniti osnovne tehnike pripremanja barskih mješavina
- Primjenjivati vještine poslovnog komuniciranja s gostima u skladu s pravilima poslovnog bontona
- Izračunati troškove konzumacije i primijeniti različite načine naplaćivanja
ZAŠTO ZAVRŠITI BAŠ OVAJ PROGRAM?
Program se donosi radi izmjena i dopuna ranije odobrenog programa, radi osposobljavanja polaznika za poslove barmena – koktel majstora, formaliziranja vještina i znanja koje pojedinci posjeduju iz prethodnih praktičnih iskustava na tim poslovima na tim poslovima te bolje zapošljivosti (konkurentnosti pojedinca na tržištu rada s obzirom na potrebne kompetencije u ostvarenju početnog zaposlenja i njegovog zadržavanja).