UVJETI UPISA
- prethodno završenu osnovnu školu
- najmanje 17 godina starosti
- odgovarajuće liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti
TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA
Trajanje programa: 150 sati
Program osposobljavanja u trajanju od 150 nastavnih sati. Realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio nastave u trajanju od 30 sati realizirat će se u prostorijama Učilišta, a vježbe u trajanju od 7 sati i praktični dio programa u trajanju od 113 sati izvodi se u ugostiteljskom objektu s kojom učilište ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji.
PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA PRIPREMATELJA BUREKA I PIZZA
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
- Razlikovati namirnice, začine i mirodije za pripremu bureka i pizza te razlikovati njihove specifičnosti
- Pripremiti namirnice sukladno normativima
- Koristiti različite ugostiteljske uređaje i pribor na pravilan način
- Razlikovati vrste tijesta i dodatke za izradu bureka i pizza
- Pripremiti različite vrste pizza, bureka i drugih pekarskih proizvoda
- Provoditi ispravno čuvanje i skladištenje proizvoda
- Komunicirati na primjeren način i primjenjivati pravila poslovnog bontona
- Primijeniti pravila higijene, osobne zaštite i zaštite na radu
ZAŠTO ZAVRŠITI BAŠ OVAJ PROGRAM?
- usklađenost s potrebama tržišta rada i mogućnostima
- zapošljivosti u ugostiteljstvu i sezonskim poslovima
- potrebe poslodavaca za određenim profilom poslova/zanimanja
- formaliziranje postojećih vještina i znanja