blog

Pročitajte koliko se razlikuje radni odnos u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama u nekoliko ključnih faktora: visini plaće, godišnjim odmorima, tretiranju bolovanja…

Jedan od glavnih faktora pri odabiru zemlje u kojoj biste živjeli su, uz uvjete za život, i radni uvjeti. Dok su uvjeti za život donekle subjektivniji faktor koji svatko evaluira sukladno vlastitim željama i potrebama, radni uvjeti prilično su jasno definirani i lako usporedivi. Ako niste zadovoljni uvjetima koji vam se nude u Hrvatskoj i razmišljate o odlasku u neku drugu europsku zemlju, evo nekoliko usporedbi osnovnih uvjeta rada s nekim od europskih država koje slove kao popularne za rad.

 

Plaća

Prvi i mnogima najbitniji uvjet rada je plaća. Dok je prosječna plaća u Hrvatskoj oko 750 €, Danska se nalazi na drugome kraju spektra s čak 3200 € prosječnih mjesečnih primanja. U Njemačkoj i Francuskoj prosječna je plaća oko 2200 €, a u Irskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Austriji tek neznatno manja, odnosno oko 2100 €. Naravno, kada se rade usporedbe, treba uzeti u obzir i troškove života koji rastu paralelno s plaćom.

 

Godišnji odmor

Prosječan broj plaćenih neradnih dana u Hrvatskoj se kreće između 21 i 25, isto kao i u Danskoj, Švedskoj, Finskoj i Austriji. U Ujedinjenom Kraljevstvu radnici imaju u prosjeku 28 dana odmora, u Francuskoj čak 30, dok u Njemačkoj godišnje imaju u prosjeku tek 20 dana.

 

Radni sati

U Hrvatskoj se u prosjeku radi 41 sat tjedno. U Francuskoj i Irskoj 40,4 sata, u Njemačkoj i Španjolskoj 41,4, u Ujedinjenom Kraljevstvu i Austriji 42,9, dok se u Danskoj radi točno 39 sati tjedno i ni minutu više, što potvrđuju svjedočanstva naših ljudi koji su profesionalnu sreću odlučili potražiti u toj skandinavskoj zemlji.

 

Bolovanje

Tijekom bolovanja od 7 dana, u Hrvatskoj se dobiva 70 posto plaće, dok u Irskoj, primjerice, uopće ne dobivate plaću za vrijeme koje provedete na bolovanju. U Ujedinjenom Kraljevstvu zaposlenicima na bolovanju isplaćuje se 9 posto plaće, u Francuskoj 20 posto, u Danskoj 77 posto, dok u Njemačkoj, Austriji i Norveškoj radnici dobivaju 100 posto svoje plaće.

 

Ukupno zadovoljstvo poslom

Prema istraživanju na razini Europske unije, država u kojoj su zaposlenici najzadovoljniji radnim uvjetima je Danska, u kojoj je 87 posto radno sposobnog stanovništva zadovoljno uvjetima. Nakon Danske, slijede Austrija i Belgija. U Hrvatskoj tek 18 posto radnika radne uvjete smatra dobrima.