fizio

Mobilnost, odnosno slobodno ili slobodnije kretanje znači upravo to, slobodu, a opet, za mnoge je neopisiv izazov koji nerijetko uzrokuje veću fizičku bol te postaje gotovo poput nemoguće misije. Zamislite da vam se silazak niz stepenice i odlazak po kruh i mlijeko čine poput sna, poput nečega za čim najviše žudite. Upravo tu nastupa fizioterapeutski tehničar pružajući dragocjenu pomoć ljudima koji se oporavljaju od operacija ili ozljeda.
Ukratko, ljudima kojima je potrebno vratiti slobodu pokreta, slobodu života.

Dinamičan i zahvalan timski rad s ljudima

Fizioterapeutski tehničar veoma je zahvalno zanimanje u kojemu se blisko radi s ljudima, odnosno pomaže im se, a uključuje vježbe na spužvi i/ili s utezima, vježbe hodanja, provođenje hidroterapije ili parafinske kupke, korištenje ultrazvučne ili elektro-stimulacije za smanjenje boli itd. Također, fizioterapeutski tehničar uči pacijente kako koristiti štap za hodanje, hodalicu ili invalidska kolica, a ujedno sudjeluje i u procjenjivanju fizičkoga stanja pacijenata, pripremi i vođenju programa njihove rehabilitacije, narudžbi potrebne opreme i pomagala. Međutim, važno je naglasiti kako je riječ o fizički itekako zahtjevnome poslu pa budite spremni cijeli radni dan biti na nogama i u pokretu dok pridržavate svoje pacijente u njihovim nesigurnim koracima prema ozdravljenju. Ipak, osmijeh djeteta ili odrasle osobe koja uz vas, kao mali tim, postigne izvrsne rezultate itekako vrijedi i vašega i njihova truda.

Biti nekome tračak svjetlosti – fizioterapeutski tehničar

Sigurno se pitate gdje sve možete raditi kad steknete zvanje fizioterapeutskog tehničara. Ne brinite se, cijela je lepeza mogućnosti zaposlenja – osim u specijaliziranim državnim ili privatnim centrima ili klinikama za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, posla ima i u bolnicama, ambulantama, školama za djecu s posebnim potrebama, domovima za umirovljenike i sportskim klubovima. Uz mrvicu sreće i stečeno znanje, na vama je da pronađete svoje radno mjesto kao novopečeni fizioterapeutski tehničar.