TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA: 130 sati (teorijski dio 65 sati, vježbe 65 sati)

 

Program osposobljavanja za poslove suradnika u pripremi i provedbi EU projekata u trajanju od 130 sati realizirat će se redovitom nastavom i/ili konzultativno-instruktivnom nastavom.

 

Mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa redovitom nastavom putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

 

Konzultativno – instruktivna nastava: broj skupnih konzultacija iznosi 2/3 sati od ukupnog broja sati teorijske nastave planirane u programu za nastavu pojedine cjeline. Skupne konzultacije u trajanju od 44 sata se izvode s cijelom obrazovnom skupinom i obavezne su za sve polaznike. Individualne konzultacije u trajanju od 21 sat provode se putem e-pošte, telefonski, neposredno, prema potrebi polaznika.

 

 

ON- LINE NASTAVA

 

Naše učilište posjeduje formalno odobrenje za provođenje on-line nastave jer posjedujemo vastitu platformu za on-line učenje.

Naš program usavršavanja provodimo prema prethodnom pozitivnom stručnom mišljenju Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te odobrenju Ministarstva znanosti i obrazovanja (upis u e-radnu knjižicu).

 

On-line nastava je organizirana je tako da je polaznik u interaktivnom razredu, odnosno da postoji komunikacija između predavača i polaznika u realnom vremenu (i trenutku dok se odvija predavanje). Time našim polaznicima osiguravamo kvalitetu nastave jer se osigurava pravovremeni odgovor na sva eventualna pitanja i/ili nejasnoće.

Kako bi polaznicima omogućili i dodatno ponavljanje i/ili pregled predavanja, osiguravamo vam dostupnost snimke predavanja sljedeća 24 sata.

Naš model rada pokazao se izvrsnim i u važnim životnim prilikama polaznika, te u slučaju osobe spriječenosti, naknadni snimak osigurava da polaznik nadoknadi propušteno.

S polaznicima su organizirane i mail konzultacije, telefonske konzultacije, videokonzultacije (ovisno o preferencijama polaznika) kako bi polaznicima osigurali što kvalitetnije stjecanje potrebnog znanja i vještina).

 

 

UVJETI UPISA

U program osposobljavanja za poslove suradnika u pripremi provedbi EU projekata može se upisati osoba koja ima završenu najmanje četverogodišnju srednju školu.

 

 

 

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

 

  1. Razlikovati EU fondove i njihove karakteristike
  1. Prepoznati važne informacije u natječajnoj dokumentaciji
  2. Razlikovati projektne aktivnosti i resurse u fazi pripreme proračuna projekta
  3. Sudjelovati u pripremi projektnog prijedloga
  4. Sudjelovati u provedbi projekta u skladu s pravilima natječaja i javne nabave
  5. Sudjelovati u poslovima izvještavanja ugovornom tijelu
  6. Primjeniti odgovarajuće propise Europske unije za potrebe europskih projekata
  7. Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći.

 

 

ZAŠTO UPISATI BAŠ OVAJ PROGRAM?

 

Jednom kada naučite kvalitetno pisati i provoditi EU projekte otvarate si mogućnost vlastitog napretka jer ste poželjan kadar i u javnom i u privatnom sektoru (savjetodavna tijela, razvojne agencije, lokalne akcijske grupe, konzultantske tvrtke, nacionalna ministarstva, agencije, privati poduzetnici…).

Uz navedeno, kompetencije koje ćete steći osigurat će vam i potrebna znanja i vještine za samostalnu djelatnost u pisanju i provedbi EU projekata.

Završetkom našeg programa otvorit će vam se novi vidici, postat ćete stručnjak ovog područja i sami sebi osigurati dugoročnu održivost, koja daje sigurnost.

Poslodavci su sve više usmjereni projektnom poslovanju te si završetkom ovog programa osiguravate vašu mobilnost na tržištu rada, a time i sigurnu budućnost.

Uz potrebna znanja i vještine za pisanje i provedbu EU projekata, naše usavšavanje vam donosi i uvid u u nove perspektive i pregled novog financijskog razdoblja 2020. 2027. godine.

Jer s nama znanje vrijedi više!