U vrijeme kada se na tržištu rada sve veći naglasak stavlja na specifična znanja u određenim zanimanjima, česta je odluka prekvalificirati se!

Za nju se najčešće odlučuju osobe koje nisu u mogućnosti pronaći posao u struci ili se jednostavno ne pronalaze u onome što rade.

Prekvalifikacija, kao formalno obrazovanje koje se provodi u skladu s posebnim propisima i po odobrenju Ministarstva znanosti i obrazovanja, pruža nam sigurnost i razinu kvalitete koju prilikom upisa u određeni neformalni program nismo sigurni da ćemo dobiti.

Stoga je kao odluka za upis puno prihvatljivija opcija i kao mogućnost promjene budućnosti.

No zašto je zapravo dobra investicija?

Stjecanjem formalnog obrazovanja pa tako i završetkom određenog programa prekvalifikacije, novo zanimanje upisuje se u e-radnu knjižicu.

Isto tako, postotak zapošljivosti po završetku programa sve je izraženiji jer s naglaskom na dualno obrazovanje i povezivanje obrazovanja i tržišta rada, sve se veći broj poslodavaca, nakon što ima mogućnost upoznati se s radom polaznika na praktičnoj nastavi, po završetka njihovog obrazovanja, odlučuje zaposliti ih kao svoje nove djelatnike.

Ovaj pozitivan trend izražen je posebno u programima kao što su programi za Farmaceutskog tehničara, Farmaceutskog tehničara, Dentalnog asistenta i Dentalnog tehničara, za kojim sve veću potrebu imaju poliklinike i druge ustanove u ovoj djelatnosti.

Uz navedeno, prekvalifikacija nam omogućava i stabilniju egzistenciju koja za sobom povlači i druge pozitivne učinke na život pojedinca.

Dobra investicija? Zasigurno za onoga tko gleda u bolju budućnost!

Autor: POU Andragog  |  Sva prava zaštićena